Nieuws van onze kliniek voor tandheelkunde in Eindhoven

Contact

Eén wijziging in nieuwe versie Leidraad Mondzorg Corona 9.1

Er is weer een nieuwe versie van de Leidraad Mondzorg Corona, versie 9.1. Er is één wijziging ten opzichte van de vorige versie: kinderen in de basisschoolleeftijd mogen naar analogie met kinderopvang/schoolbezoek de mondzorgverlener bezoeken, als zij verkoudheidsklachten hebben, af en toe hoesten, of astma of hooikoorts hebben. Bij koorts, benauwdheid of veel hoesten mogen zij de mondzorgverlener niet bezoeken. Deze wijziging is ook doorgevoerd in het triage-schema. Vergeet dus niet voortaan dit aangepaste stroomschema te gebruiken.

Diverse frisdranken

Pakjes en kleine flesjes, ze lijken zo onschuldig

Wie geeft ze niet mee naar school en sporten?
Maar let op: juist kindergebitten lijden enorm onder het suikergehalte. We zien steeds vaker kinderen met erg veel gaatjes.


Af en toe een zoete drank geven of nemen is geen probleem, maar maak er duidelijke afspraken over. Geef bijvoorbeeld op een vast moment één zoet drankje, zoals op zaterdag of zondag. Zo went je kind er ook aan dat op andere momenten water en thee de standaard zijn.

Ook water kun je lekker en leuk maken

Wil je er iets feestelijks van maken, voeg dan een product toe aan het water. Komkommer, munt of een ijsblokje met een bosbes of framboos.


Ook citroen en sinaasappel is lekker, maar doe dat niet te vaak i.v.m. het zuurgehalte dat ook niet goed is voor het glazuur van de tanden.

Mond spoelen

Kun je door goede mondhygiëne een hartaanval voorkomen?

Deze week stond er een zeer interessant artikel in het Eindhovens Dagblad over de relatie tussen goede mondhygiëne en het voorkomen van een hartaanval.
De kwaliteit van de foto is helaas niet echt goed, maar toch is het het waard om dit stukje even te lezen.

 mondhygiëniste dus ook van belang bij hartklachten

Bezoek aan onze mondhygiëniste dus ook van belang bij hartklachten

Niet alleen gezond tandvlees, een schone adem en een mooi gebit, maar ook minder kans op een hartaanval; wat een bezoek aan de mondhygiëniste al niet kan opleveren.

Leuke kaart van de Consumentenbond en de Nederlandse Zorgautoriteit

Deze leuke kaart willen we u niet onthouden.
Door de Consumentenbond en de Nederlandse Zorgautoriteit is onderzoek gedaan naar de communicatie van tandartsen richting hun cliënten betreffende begrotingen en behandelopties.
U heeft aangegeven dat wij bij De Kliniek voor Mondzorg hier veel aandacht aan besteden en dat u dit waardeert.
Daar zijn wij blij om, want het is een van de speerpunten in ons communicatiebeleid: duidelijk aangeven wat de mogelijkheden zijn en de te verwachten kosten.


Dank u wel voor uw waardering!

Tandarts voor orthodontie bij De Kliniek voor Mondzorg

Tandartsen die zich extra hebben verdiept in beugelbehandelingen gaan zich ‘tandarts voor orthodontie’ noemen. Er komt één heldere naam om voor patiënten duidelijk onderscheid te maken tussen deze groep tandartsen en orthodontisten. Dat zijn de beroepsverenigingen ANT en KNMT, de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO) en de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP) met elkaar overeengekomen.
Ook bij De Kliniek voor Mondzorg werkt een tandarts voor orthodontie. Mevrouw Preus heeft zich middels aanvullende studie hierin gespecialiseerd en behandelt sinds 2016 orthodontiepatiënten.


Heeft u interesse? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Vergeet uw afspraak niet, ook als u geen e-mail ontvangt ter herinnering

Sinds bijna een jaar sturen wij u als service een mailtje ter herinnering aan uw afspraak.
Onze meeste cliënten zijn hier erg blij mee en de service werkt ook erg goed. Echter, soms is er weleens een hapering in het systeem, bij ons of bij uw ontvangst. We merken dat een aantal mensen dan niet op de afspraak verschijnt, omdat ze geen mailtje hebben ontvangen.
Wij willen u dan ook vragen om de gemaakte afspraken ook in uw eigen agenda te noteren. Het feit dat een mail niet is aangekomen, wil niet zeggen dat de afspraak niet doorgaat.
Laten we elkaar helpen om zo efficiënt mogelijk te blijven werken.

Veranderingen in de basiszorg

Per 1 januari 2017 veranderen er een aantal belangrijke zaken in de basiszorg betreffende tandheelkundige hulp.
Vanaf die datum wordt de eigen bijdrage voor implantaatgedragen protheses fors hoger (respectievelijk 8% en 10% van de totale kosten van de prothese) en krijgt u ook een eigen bijdrage op reparaties en rebasings van uw prothese (maximaal 50 euro). Dit laatste was in het verleden nog niet zo.
Wij willen u adviseren om te overwegen een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten indien deze kosten onverhoopt te hoog voor u zijn. Let er dan wel op dat u een aanvullende tandartsverzekering afsluit waarbij de eigen bijdrage ook daadwerkelijk gedekt is.
Lees de voorwaarden goed!
Daarnaast willen we u informeren dat indien u een machtiging heeft voor de prothese, u bij ons wel 100% van de verzekerde basiszorg vergoed krijgt buiten de eigen bijdrage om, aangezien we een contract hebben afgesloten met zowel VGZ als CZ.

Gewoon Gaaf als preventiemethode

De tandartsen en preventieassistentes van De Kliniek voor Mondzorg gaan bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar werken met de preventiemethode Gewoon Gaaf.
Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.
Dit kan betekenen dat uw kind in plaats van de standaard 2-jaarlijkse controleafspraak wat vaker of wellicht wat minder vaak moet komen, al naar gelang de bevindingen van de tandarts. Ook de preventieassistente speelt een grote rol in dit traject: zij zal veel bezig zijn met uitleg aan het kind en motivatie om de kinderen zelf goed voor hun tanden te laten zorgen. Op korte termijn betekent het wellicht een frequenter bezoek, maar op lange termijn hopen we zo het aantal gaatjes te verminderen.
In de praktijk is een folder beschikbaar indien u daar interesse in heeft.

Behandeling implantaat

Uw implantaatbehandeling 100% vergoed

Ook al zijn we het er niet geheel mee eens, na de zomervakantie ineens gedwongen worden om een contract te tekenen met de zorgverzekeraar, toch hebben we dit gedaan. Op deze manier bent u er namelijk van verzekerd dat uw implantaatbehandeling voor een prothese op implantaten, de reparatie en een rebasing van uw huidige prothese bij De Kliniek voor Mondzorg (op uw eigen bijdrage na) geheel vergoed wordt.
Ter verduidelijking: ook bij de andere verzekeraars worden de kosten 100% vergoed; daar hebben wij alleen geen contract voor af hoeven te sluiten.

Trots op het rapportcijfer 8,2!

Onlangs hebben wij een cliëntenquête uitgevoerd. Totaal geeft u onze praktijk een 8,2; hier zijn we heel trots op! De onderdelen waar we het beste op scoren zijn (gelukkig) de behandeling door de tandarts met een 8,3, de manier waarop u afspraken kunt maken met 8,4 en de hygiëne en netheid waardeert u zelfs met een 8,6! Daar zijn we echt heel blij mee en we doen ons best deze waarderingen zo te behouden in de toekomst.


Onze parkeergelegenheid geeft sommigen reden tot zorg en ook verruimde openingstijden zouden een aantal cliënten fijn vinden. Verder zullen we nog meer aandacht besteden aan uitleg en toelichting.


Dank u allen voor het invullen van de enquête. Wij gaan voor een nog jaren durende goede samenwerking.

brug gemaakt met Cerec

Nu ook uw brug gemaakt met Cerec

Naast de gewone kroon en de kroon op implantaten, wordt in De Kliniek voor Mondzorg nu ook uw nieuwe brug met Cerec gemaakt.


Het scheelt u weer een "hapsessie". In plaats van in een vervelende lepel met afdrukmateriaal te moeten happen, wordt er een opname gemaakt met de 3D-scanner.

Foto gebit

Alle assistentes weer up-to-date

Alle assistentes hebben de cursus Stralingshygiëne voor de Tandheelkundige Praktijk gevolgd en het certificaat ontvangen. 


De Kliniek voor Mondzorg voldoet hiermee weer aan de laatste eisen van de Inspectie voor Volksgezondheid en al onze medewerkers gaan weer extra bewust om met het maken van röntgenfoto's en dus straling.

Nieuwe CBCT-scan en OPT

Nieuwe CBCT-scan en OPT

Sinds januari 2015 kunnen we driedimensionale röntgenfoto's maken in De Kliniek voor Mondzorg met onze nieuwe Cone Beam CT-scan.


Deze scan geeft ons meer informatie bij het plannen van implantaatbehandelingen en het opsporen van ontstekingen aan wortelpunten. Dit laatste is een groot voordeel bij de wortelkanaalbehandelingen.
De succesfactor voor beide behandelingen wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

studententandarts in Eindhoven

Jouw studententandarts in Eindhoven

Al vele jaren helpen we studenten in Eindhoven met de reguliere controles en behandelingen of pijnklachten. Voor dat laatste houden we altijd wat tijd vrij in onze agenda.

Als student kun je dus eigenlijk altijd bij ons terecht! Houd er wel rekening mee dat je een tandartsverzekering hebt, je moet de nota namelijk altijd zelf indienen bij je verzekering. We heten jullie met plezier welkom!

De producten van Bluem bij De Kliniek voor Mondzorg

Al een paar jaar adviseren en verkopen wij Bluem om uw tandvlees in optimale conditie te behouden. Of u nu een plekje in de mond heeft dat niet goed geneest of algehele ondersteuning kunt gebruiken om het tandvlees in goede staat te houden, Bluem heeft verschillende producten die daarbij uitstekend kunnen helpen.

De producten zijn gebaseerd op een hoge concentratie zuurstof. Met name indien u implantaten heeft, kan het een goede toevoeging zijn aan de dagelijkse tandheelkundige verzorging.

Ook bij De Kliniek voor Mondzorg een NVM-mondhygiëniste

Heeft u ook de radiocommercial van de NVM gehoord en dacht u ook: laat ik eens een mondhygiëniste bezoeken? Onze mondhygiëniste Marissa Roxs is ook aangesloten bij de NVM. Deze vereniging staat voor een zekere kwaliteit en manier van werken die u als cliënt ten goede komt. Ook Marissa neemt nog patiënten aan.

Tanden bleken alleen nog bij de tandarts

Wist u dat sinds eind 2012 alleen de tandarts nog maar tanden mag bleken met behulp van een oplossing van waterstofperoxide? Dit om te voorkomen dat de cliënt met te agressieve middelen werkt en dat u gaat bleken in een gebit dat eventueel problemen oplevert. Zo kunt u bijvoorbeeld een wat oudere lekkende vulling hebben. Het is niet aan te raden dan uw tanden te bleken. Voor een gedegen advies over het bleken van tanden komt u dus bij uw tandarts!

Blijven leren en ontwikkelen is ons motto

Blijven leren en ontwikkelen is ons motto

Afgelopen week hebben onze tandartsen een hands-on workshop gevolgd over nieuwe vulmaterialen. 

Blijven leren en nieuwe materialen testen staan hoog in ons vaandel. Zo blijven we in ontwikkeling bij De Kliniek voor Mondzorg.

Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

De Kliniek voor Mondzorg heeft het stempel Erkend leerbedrijf gekregen. Onder de spreuk 'Wij leiden vakmensen op' zijn we trots te kunnen zeggen dat wij tandartsassistentes mogen opleiden. Vandaag is Bishaaro bij ons begonnen, derdejaars student aan het Summa zorgcollege. Succes, Bishaaro!

Omroep Brabant in de praktijk

Vorige week was De Kliniek voor Mondzorg op het nieuws van Omroep Brabant. Tandarts Neuteboom gaf toelichting over het dragen van gebitsbeschermers tijdens het hockeyen. De hockeybond zal ze waarschijnlijk verplicht stellen en dat is volgens ons de enige juiste beslissing! Heeft u vragen over gebitsbeschermers? Bel: 040 - 251 45 27.