Diverse tandheelkundige behandelingen in Eindhoven

Contact

Een stralende lach met perfecte gebitsprothese

Naast het plaatsen van implantaten is het maken van een goed passende en mooie gebitsprothese net zo belangrijk. Ook op dit gebied heeft De Kliniek voor Mondzorg gespecialiseerde tandartsen. In samenwerking met het tandtechnisch laboratorium wordt in een aantal fasen een goed passende prothese voor u vervaardigd.

In 6 stappen een passende gebitsprothese

Om een goede en mooie prothese te laten maken bent u zes tot zeven keer te gast in onze tandartspraktijk in Eindhoven. Bij elke afspraak, die gemiddeld per keer twintig minuten duurt, wordt de prothese weer een stukje verder gemaakt. Het vervaardigen van een gebitsprothese gebeurt in zes fasen:

  1. De alginaatafdruk: een proefafdruk van uw kaak.
  2. De individuele afdruk: de nauwkeurige, definitieve afdruk.
  3. De beet- en kleurbepaling van de tanden.
  4. Bij een onder- én bovenprothese volgt een extra afspraak om de intra-orale registratie te doen. Het front, de voortanden, wordt in de gekozen kleur en de juiste vorm gepast.
  5. Pasprothese uitproberen: de tanden en kiezen staan nu al in een prothese die gemaakt is uit was. De tandarts kan nog kleine correcties uitvoeren. Als u tevreden bent over het resultaat wordt de definitieve prothese geperst.
  6. Plaatsing van de prothese.


Na de zes fasen van vervaardiging van uw gebitsprothese volgt nog een nacontrole. Houd er rekening mee dat uw tandvlees en kaak altijd even moeten wennen aan een nieuwe prothese. Het kan zijn dat er nog wat drukplekjes ontstaan bij het dragen van de gebitsprothese. Hiervoor kan u te allen tijde bij ons terecht. De tandartsen van De Kliniek voor Mondzorg verhelpen dit door de prothese te corrigeren.

Mondhygiëne: de basis van een gezonde mond

Heeft u gevoelig tandvlees of overgevoelige tanden bij koud en warm drinken? Een bezoek aan de mondhygiënist geneest en voorkomt tandvleesontstekingen en andere mondproblemen. Onze mondhygiënisten Marissa Roxs en Yasemin Erikli behandelen en begeleiden u bij het krijgen en behouden van een goede mondhygiëne: de basis van een gezonde mond en een mooi gebit.

Bleken

Ook bij De Kliniek voor Mondzorg kunt u uw tanden laten bleken. Dit doen we niet zomaar en ook nooit zonder dat er eerst een controle is gedaan door de tandarts.

Het kan namelijk zijn dat u gaatjes heeft of oude vullingen die niet goed meer aansluiten. Indien daar de bleekgel in komt, dan is dat pijnlijk voor u en niet goed voor de conditie van uw tand of kies. Vandaar dat eerst uw gebit gecontroleerd dient te worden.
Indien uw gebit in de juiste conditie blijkt, dan nemen we afdrukken en laten we bleeklepels maken. Dit zijn een soort schildjes die u mee naar huis neemt. U bleekt namelijk thuis zelf door een bleekgel die u van ons krijgt in het schildje aan te brengen en deze een paar dagen een paar uur te dragen. Vaak doen cliënten dit 's avonds of 's nachts. U heeft zo zelf in de hand hoe wit u uw tanden wilt hebben.
Na een week of twee tot drie doen we nog een korte controle om te kijken hoe het resultaat is.
Zie de foto links voor een mogelijk resultaat. Deze cliënt houdt de kleur die we van tevoren hebben gemeten naast haar tanden die nu gebleekt zijn.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is verantwoordelijk voor de tariefbeschikking Tandheelkunde. In tariefbeschikkingen staan de tarieven en bijbehorende prestaties (activiteiten en verrichtingen) die een zorgaanbieder in rekening kan brengen.

Tarieven 2022