Diverse tandheelkundige behandelingen in Eindhoven

Contact

De perfecte gebitsprothese

Naast het plaatsen van implantaten is het maken van een goed passende en mooie gebitsprothese net zo belangrijk. Ook op dit gebied heeft De Kliniek voor Mondzorg gespecialiseerde tandartsen: Marcel Weijland, Mirjam Neuteboom, Henny van de Loo en Rian Smits. In samenwerking met het tandtechnisch laboratorium wordt in een aantal fasen een goed passende prothese voor u vervaardigd.

In 6 stappen een passende gebitsprothese

Om een goede en mooie prothese te laten maken bent u zes tot zeven keer te gast in onze tandartspraktijk in Eindhoven. Bij elke afspraak, die gemiddeld per keer twintig minuten duurt, wordt de prothese weer een stukje verder gemaakt. Het vervaardigen van een gebitsprothese gebeurt in zes fasen:

  1. De alginaatafdruk: een proefafdruk van uw kaak.
  2. De individuele afdruk: de nauwkeurige, definitieve afdruk.
  3. De beet- en kleurbepaling van de tanden.
  4. Bij een onder- én bovenprothese volgt een extra afspraak om de intra-orale registratie te doen. Het front, de voortanden, wordt in de gekozen kleur en de juiste vorm gepast.
  5. Pasprothese uitproberen: de tanden en kiezen staan nu al in een prothese die gemaakt is uit was. De tandarts kan nog kleine correcties uitvoeren. Als u tevreden bent over het resultaat wordt de definitieve prothese geperst.
  6. Plaatsing van de prothese.


Na de zes fasen van vervaardiging van uw gebitsprothese volgt nog een nacontrole. Houd er rekening mee dat uw tandvlees en kaak altijd even moeten wennen aan een nieuwe prothese. Het kan zijn dat er nog wat drukplekjes ontstaan bij het dragen van de gebitsprothese. Hiervoor kan u te allen tijde bij ons terecht. De tandartsen van De Kliniek voor Mondzorg verhelpen dit door de prothese te corrigeren.

Mondhygiëne: de basis van een gezonde mond

Heeft u gevoelig tandvlees of overgevoelige tanden bij koud en warm drinken? Een bezoek aan de mondhygiënist geneest en voorkomt tandvleesontstekingen en andere mondproblemen. Onze mondhygiëniste Marissa Roxs behandelt en begeleidt u bij het krijgen en behouden van een goede mondhygiëne: de basis van een gezonde mond en een mooi gebit.

Wat is het slaapapneusyndroom?

Een apneu is een pauze van de ademhaling van meer dan 10 seconden. Bij een klein deel van de slapende mensen is de keelholte zo nauw dat het zachte gehemelte en de huig en keelwand af en toe helemaal tegen elkaar aan gezogen worden, waardoor een totale afsluiting van de luchtweg ontstaat. Er is dan sprake van een ademstilstand die wel dertig seconden of langer kan duren, waarna snurkend de ademhaling weer op gang komt.


Meer informatie over slaapapneu en tandheelkundige slaapgeneeskunde:
Meer informatie over MRA

Slaapapneu en snurken verhelpen

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor uw gezondheid en dagelijks functioneren. Als u of uw partner snurkt of lijdt aan slaapapneu, kan dit het normale slaapritme van u beiden erg verstoren en zelfs leiden tot grote slaapstoornissen. 

Laat u helpen door een professionele MRA-specialist bij De Kliniek voor Mondzorg.


Behandeling bij slaapapneu

De oorzaak van een snurkprobleem of slaapapneu verschilt per persoon.

Verandering van levensstijl (afvallen, minder alcohol consumeren), minder medicijngebruik, operatief ingrijpen of het gebruik van apparatuur tijdens het slapen zijn mogelijke oplossingen.

Sinds 2010 beschikt De Kliniek voor Mondzorg over haar eigen NVTS-geacrediteerde MRA-specialiste: mevrouw Neuteboom. Zij kan u helpen met een soort slaapbeugel: een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). Deze beugel plaatst u ’s nachts over de tanden, waarbij u de onderkaak iets naar voren trekt. Hierdoor wordt de luchtpijp, die bij snurken of slaapapneu wordt afgesloten, weer geopend.


Heeft u interesse in deze mogelijke oplossing voor uw slaap- of snurkprobleem? Maak dan een afspraak in onze kliniek in Eindhoven. Tijdens dit consult wordt een vragenlijst doorgenomen en een röntgenfoto gemaakt. Hieruit zal blijken of een MRA voor u een geschikte oplossing is en worden de mogelijkheden besproken.
Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar of de kosten van de MRA-beugel vergoed worden.

Maak een afspraak

Patiëntenverhalen