De tandarts die snurkproblemen- en

slaapapneu verhelpt

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor uw gezondheid en dagelijks functioneren. Als u of uw partner snurkt of lijdt aan slaapapneu kan dit het normale slaapritme van u beiden erg verstoren en zelfs leiden tot grote slaapstoornissen. Laat u helpen door een professionele MRA-specialist bij de Kliniek voor Mondzorg.

Behandeling bij slaapapneu

De oorzaak van een snurkproblemen- of slaapapneu verschilt per persoon. Verandering van levensstijl (afvallen, minder alcohol consumeren), minder medicijngebruik, operatief ingrijpen of het gebruik van apparatuur tijdens het slapen zijn mogelijke oplossingen.

Sinds 2010 beschikt de Kliniek voor Mondzorg over haar eigen NVTS geacrediteerd MRA-specialiste: mevrouw Neuteboom. Zij kan u helpen met een soort slaapbeugel: een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). Deze beugel plaatst u ’s nachts over de tanden en trekt hierbij de onderkaak iets naar voren. Hierdoor wordt de luchtpijp, die bij snurken of slaapapneu wordt afgesloten, weer geopend.

Heeft u interesse in deze mogelijke oplossing voor uw slaap- of snurkprobleem? Maak dan een afspraak in onze kliniek in Eindhoven. Tijdens dit consult wordt een vragenlijst doorgenomen en een röntgenfoto gemaakt. Hieruit zal blijken of een MRA voor u een geschikte oplossing is en worden de mogelijkheden besproken.

Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar of de kosten van de MRA-beugel vergoed worden.

Patiëntenverhalen

Bij de Kliniek voor Mondzorg hebben we al vele mensen van hun slaapapneu verholpen en hun nachtrust teruggegeven.

Lees het verhaal de heer van der Aalst en de heer van der Sandt.

Wat is het slaapapneusyndroom?

Een apneu is een pauze van de ademhaling van meer dan 10 seconden. Bij een klein deel van de slapende mensen is de keelholte zo nauw dat het zachte gehemelte en de huig en keelwand af en toe helemaal tegen elkaar aan gezogen worden waardoor een totale afsluiting van de luchtweg ontstaat. Er is dan sprake van een ademstilstand die wel dertig seconden of langer kan duren, waarna snurkend de ademhaling weer op gang komt.

Meer informatie over slaapapneu en tandheelkundige slaapgeneeskunde:

Meer informatie over MRA

Slaapapneu en slaapproblemen
Lees meer (toon/verberg)