Nieuws over de Kliniek voor Mondzorg

cbct scan tandarts eindhoven

Wij werken met een CBCT scan

dfbsdhgfdg

nieuwe tandarts eindhoven nieuwe patienten

Welkom tandartsen Mlodecki en Preus

De afgelopen 26 jaar oefende ik met veel plezier mijn praktijk aan de Botenlaan uit. Van een bescheiden praktijk met twee kamers in het begin van de jaren negentig zijn we gegroeid naar een drukke praktijk met meerdere tandartsen en disciplines.

Met het oog op mijn leeftijd ben ik gaan denken aan overdragen van de praktijk. Gelijktijdig met dit proces kwamen tandartsen Aleksandra Preus-Mlodecka en Krzysztof Mlodecki op mijn pad. Aleksandra werkt sinds 2015 bij mij in de praktijk en al pratende over ons vak kwamen we tot de conclusie dat dit echtpaar een zelfde visie heeft op tandheelkundige zorg en het ondernemerschap. En met name dit laatste is vrij zeldzaam in een tijd waarin steeds meer ketens tandartspraktijken overnemen. Ik ben dan ook zeer gelukkig de praktijk aan hen over te kunnen dragen per 1 januari 2019.

Aleksandra en Krzysztof hebben hun opleiding genoten aan de universiteit van Poznan en zijn beide sinds 2010 werkzaam als tandarts, vanaf het begin af aan in Nederland. Aleksandra heeft daarbij de specialisatie orthodontie in de praktijk ingebracht, en Krzysztof  heeft reeds 6 jaar veel ervaring in de implantologie en restauratieve behandelingen opgedaan.

Wij hebben goede afspraken kunnen maken, zodat u geen ongemak van de overdracht zult ondervinden. Behalve dat er een nieuwe tandarts in de praktijk komt, verandert er weinig. Het adres, telefoonnummer, de website en niet te vergeten de assistentes, mondhygiëniste en collega tandartsen blijven allemaal gelijk. Krzysztof neemt de geplande afspraken van mij over, er verandert dus in principe niets aan de planning.

De patiëntdossiers wil ik graag overdragen aan mijn opvolgers. Mocht u hiertegen bezwaar hebben, dan verneem ik dat graag binnen vier weken per mail van u. U kunt uw dossier dan afhalen op de praktijk, of we kunnen het u toezenden per email.

 

tandarts in eindhoven geeft advies over drinken

Wat is gezond om te drinken voor je tanden?

Water en thee zonder suiker zijn de perfecte dorstlessers. In zoete dranken zoals aanmaaklimonade, diksap, sap en frisdrank zit veel suiker. Kijk maar eens in het plaatje hoeveel suikerklontjes er in de verschillende drankjes zit. In light frisdrank zit geen suiker, maar het zuur in (light) frisdrank kan wel het tandglazuur aantasten.

Op de site van het voedingscentrum vindt u nog meer waardevolle adviezen.

 

www.voedingscentrum.nl

 

tandarts in eindhoven geeft informatie over suiker in drank

Pakjes en kleine flesjes, ze lijken zo onschuldig

Wie geeft ze niet mee naar school en sporten?

Maar let op juist kindergebitten lijden enorm onder het suikergehalte. We zien steeds vaker kinderen met erg veel gaatjes.

Af en toe een zoete drank geven of nemen is geen probleem, maar maak er duidelijke afspraken over. Geef bijvoorbeeld op een vast moment één zoet drankje, zoals op zaterdag of zondag. Zo went je kind er ook aan dat op andere momenten water en thee de standaard zijn. 

tandarts in eindhoven geeft tips over gezond drinken

Ook water kan je lekker en leuk maken

Wil je er iets feestelijks van maken, voeg dan een product toe aan het water. Komkommer, munt of een ijsblokje met een bosbos of framboos.

Ook citroen en sinaasappel is lekker, maar doe dat niet te vaak i.v.m. het zuurgehalte dat ook niet goed is voor de glazuur van de tanden.

tandarts eindhoven mondhygiëne hartaanval voorkomen

Kan je door goede mondhygiëne een hartaanval voorkomen?

Deze week stond er een zeer interessant artikel in het Eindhovens Dagblad over de relatie tussen goede mondhygiëne en het voorkomen van een hartaanval.

De kwaliteit van de foto is helaas niet echt goed, maar toch is het het waard om dit stukje even te lezen.

bezoek mondhygiëniste de kliniek voor mondzorg om hartfalen te voorkomen

Bezoek aan onze mondhygiëniste dus ook van belang bij hartklachten

Niet alleen gezond tandvlees, een schone adem en een mooi gebit, maar ook minder kans op een hartaanval, wat een bezoek aan de mondhygiëniste al niet kan opleveren.

tandarts eindhoven consumentenbond

Leuke kaart van de Consumentenbond en de Nederlandse Zorgautoriteit

Deze leuke kaart willen we u niet onthouden.

Door de Consumentenbond en de Nederlandse Zorgautoriteit is onderzoek gedaan naar de communicatie van tandartsen richting hun cliënten betreffende begrotingen en behandelopties.

 

U heeft aangegeven dat wij bij de Kliniek voor Mondzorg hier veel aandacht aan besteden en dat u dit waardeert.

Daar zijn wij blij om want het is één van de speerpunten in ons communicatiebeleid; duidelijk aangeven wat de mogelijkheden zijn en de te verwachten kosten.

Dank u wel voor uw waardering!

 

tandarts die beugels plaatst in eindhoven

Tandarts voor orthodontie bij de Kliniek voor Mondzorg

Tandartsen die zich extra hebben verdiept in beugelbehandelingen gaan zich ‘tandarts voor orthodontie’ noemen. Er komt één heldere naam om voor patiënten duidelijk onderscheid te maken tussen deze groep tandartsen en orthodontisten. Dat zijn de beroepsverenigingen ANT en KNMT, de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO) en de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici (OVAP) met elkaar overeengekomen.

Ook bij de Kliniek voor Mondzorg werkt een tandarts voor orthodontie. Mevrouw Preus heeft zich middels aanvullende studie hierin gespecialiseerd en behandelt sinds 2016 orthodontie patiënten.

Heeft u interesse? U kan altijd contact met ons opnemen.

uw tandarts in eindhoven herinnering

Vergeet uw afspraak niet, ook als u geen email ontvangt ter herinnering

Sinds bijna een jaar sturen wij u als service een mailtje ter herinnering aan uw afspraak.

Onze meeste cliënten zijn hier erg blij mee, en de service werkt ook erg goed. Echter, soms is er wel eens een hapering in het systeem, bij ons of bij uw ontvangst. We merken dat een aantal mensen dan niet op de afspraak verschijnt omdat ze geen mailtje hebben ontvangen.

Wij willen u dan ook vragen om de gemaakt afspraken ook in uw eigen agenda te noteren. Het feit dat een mail niet is aangekomen, wil niet zeggen dat de afspraak niet doorgaat.

Laten we elkaar helpen om zo efficiënt mogelijk te blijven werken.

uw tandarts in eindhoven adviseert over de zorgverzekering

Veranderingen in de basiszorg

Per 1 januari 2017 veranderen er een aantal belangrijke zaken in de basiszorg betreffende tandheelkundige hulp.

Vanaf die datum wordt de eigen bijdrage voor implantaatgedragen protheses fors hoger (respektieveleijk 8% en 10% van de totale kosten voor de prothese) en krijgt u ook een eigen bijdrage op reparaties en rebasings van uw prothese (maximaal 50 euro). Dit laatste was in het verleden nog niet zo.

Wij willen u adviseren om te overwegen een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten indien deze kosten onverhoopt te hoog voor u zijn. Let er dan wel op dat u een aanvullende tandartsverzekering afsluit waarbij de eigen bijdrage ook daadwerkelijk gedekt is.

Lees de voorwaarden goed!

Daarnaast willen we u informeren dat indien u een machtiging heeft voor de prothese, u bij ons WEL 100% van de verzekerde basiszorg vergoed krijgt buiten te eigen bijdrage om, aangezien we een contract hebben afgesloten met zowel VGZ als CZ.

tandarts in eindhoven uitslag cliëntenquete

Trots op het rapportcijfer 8.2!

Onlangs hebben wij een cliëntenquête uitgevoerd. Totaal geeft u onze praktijk een 8,2, hier zijn we heel trots op! De onderdelen waar we het beste op scoren zijn (gelukkig) de behandeling door de tandarts met een 8,3, de manier waarop u afspraken kan maken met 8,4 en de hygiëne en netheid waardeert u zelfs met een 8,6! Daar zijn we echt heel blij mee en we doen ons best deze waarderingen zo te behouden in de toekomst.

Onze parkeergelegenheid geeft sommigen reden tot zorg en ook verruimde openingstijden zouden een aantal cliënten fijn vinden. Verder zullen we nog meer aandacht besteden aan uitleg en toelichting is onze communicatie.

Dank u allen voor het invullen van de enquête. Wij gaan voor een nog jaren durende goede samenwerking.

tandarts eindhoven preventie kinderen kindertandarts

Gewoon Gaaf als preventie methode

De tandartsen en preventie assistentes van de Kliniek voor Mondzorg gaan bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar werken met de preventie methode Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Dit kan betekenen dat uw kind in plaats van de standaard 2 jaarlijkse controle afspraak wat vaker of wellicht wat minder vaak hoeft te komen. Al naar gelang de bevindingen van de tandarts. Ook de preventie assistente speelt een grote rol in dit traject, zij zal veel bezig zijn met uitleg aan het kind en motivatie om de kinderen zelf goed voor hun tanden te laten zorgen. op korte termijn betekent het wellicht een frequenter bezoek, maar op lange termijn hopen we zo het aantal gaatjes te verminderen.

In de praktijk is een folder beschikbaar indien u daar interesse in heeft.

tandarts implantoloog eindhoven contract vgz 100% implantaat vergoeding

Uw implantaatbehandeling 100% vergoed

Ook al zijn we het er niet geheel mee eens, na de zomervakantie ineens gedwongen worden om een contract te tekenen met de zorgverzekeraar, toch hebben we dit gedaan. Op deze manier bent u er namelijk van verzekerd dat uw implantaatbehandeling voor een prothese op implantaten, de reparatie en een rebasing van uw huidige prothese bij de Kliniek voor Mondzorg (op uw eigen bijdrage na) geheel vergoed wordt.

Ter verduidelijking; ook bij de andere verzekeraars worden de kosten 100% vergoed, daar hebben wij alleen geen contract voor af hoeven te sluiten.

nvoi geregistreerd implantoloog in eindhoven

Tandarts Weijland door de NVOI gevisiteerd

In februari 2016 zijn onze praktijk en met name tandarts Weijland en zijn implantologie assistentes gevisiteerd. Van de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie) kwamen twee visiteurs om de praktijk te bekijken, alle protocollen te bespreken, werkwijzen door te nemen en patiëntbehandelingen te beoordelen. Vol trots kunnen we melden dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd. In het verslag stond het volgende oordeel: "  Een goede organisatie met een gemotiveerd team en de behandeling door 2 ervaren implantologen, die elkaar aanvullen."

Voor de komende 5 jaar mag het NVOI logo weer gevoerd worden.

NVM mondhygiëniste bij de uw tandarts in Eindhoven

Ook bij de Kliniek voor Mondzorg een NVM Mondhygiëniste

Heeft u ook de radio commercial van de NVM gehoord en dacht u ook: laat ik eens een mondhygiëniste bezoeken? Onze mondhygiëniste Marissa Roxs is ook ook aangesloten bij de NVM. Deze vereniging staat voor een zekere kwaliteit en manier van werken die u als cliënt ten goede komt. Ook Marissa neemt nog patiënten aan.

uw tandarts in eindhoven verkoopt bluem

De producten van Bluem bij de Kliniek voor Mondzorg

Al een paar jaar adviseren en verkopen wij Bluem om uw tandvlees in optimale conditie te behouden. Of u nu een plekje in de mond heeft dat niet goed geneest of algeheel ondersteuning kan gebruiken om het tandvlees in goede staat te houden, Bluem heeft verschillende producten die daarbij uitstekend kunnen helpen. De producten zijn gebaseerd op een hoge concentratie zuurstof. Met name indien u implantaten heeft kan het een goede toevoeging zijn bij de dagelijkse tandheelkundige verzorging.

mondhygieniste eindhoven fietst alp duzes

Marissa Roxs fietst de Alpes D'HuZes

Super trots zijn wij op Marissa, uw mondhygiëniste, in de week van 1 juni gaat zij geld bij elkaar fietsen voor het onderzoek naar de behandeling van kanker.

Al een tijdje is zij in training, maar binnenkort zal ze ook vanuit haar woonplaats Eersel op de fiets naar de praktijk komen, onze held!

Wilt u Marissa ook steunen en eventueel financieel sponsoren dan kan dat via:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/marissaroxs.

Marissa, je team van de Kliniek voor Mondzorg steunt je alvast enorm!! Succes

tanden schoonmaken bij de tandarts in eindhoven

Ook Daniëlle preventie assistente

Ons team is weer een preventie assistente rijker. Daniëlle Savonije heeft na een training van 6 maanden haar diploma preventie assistente behaald. We zijn heel trots op haar!

Dat betekent dat u naast Amanda, Busra en Debby soms Daniëlle naast u kan treffen om uw tanden grondig te reinigen. Ook zal Daniëlle uitleg geven over de implantologie en MRA behandelingen en afdrukken nemen van uw gebit indien nodig.

SomTabs bij uw tandarts in Eindhoven

Wist u dat u bij ons ook Som Tabs kan kopen?

Deze zijn erg fijn om uw MRA beugel schoon te houden.

 

gratis wifi bij uw tandarts en mondhygiëniste in eindhoven

Yes! We hebben ook bij de Kliniek voor Mondzorg gratis Wifi voor onze klanten. Tijdens het wachten kan u nu gratis uw favoriete website bezoeken of spelletje spelen.

We zorgen natuurlijk dat u hier zo weinig mogelijk gelegenheid voor krijgt!!!

tandartspraktijk eindhoven ouderendag

Nationale Ouderendag bij de Kliniek voor Mondzorg

Op 2 oktober gratis voorlichting over mondzorg voor ouderen

Een gezonde mond is veel belangrijker dan u denkt. U praat, eet, lacht en zoent niet alleen met uw mond. Uw mond vertelt u ook veel over hoe het met uw gezondheid is gesteld. Helaas raakt mondzorg bij ouderen makkelijk op de achtergrond. Waardoor ongemerkt serieuze klachten ontstaan.

Daar willen we graag iets aan doen en daarom nodigen wij u als oudere, mantelzorger of verzorgende uit voor gratis voorlichting over mondzorg. U krijgt antwoord op vragen als: Wat is goede mondzorg? Wat is de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid? En vooral: hoe kan ik ervoor zorgen dat de oudere mond gezond blijft?

Op Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober, om 13.00 uur bent u van harte welkom voor gratis voorlichting! U kunt gewoon binnenlopen in onze praktijk, aanmelden is niet nodig.

prijzen tandarts in Eindhoven

Wist u dat....

de tarieven van de tandarts per 1 juli met 6% zijn gedaald. En de tarieven voor implantologie zelfs met 20%!

De techniekkosten zijn gelijk gebleven dus houdt daar wel rekening mee. Toch kan het aantrekkelijk zijn uw verzekeringspolis eens na te kijken. Voor hoeveel bent u per jaar verzekerd en wat is nog mogelijk in 2015. Wij kunnen u daarbij helpen!

Wist u daarnaast dat alle jeugd tot 18 jaar in de basiszorg is verzekerd voor tandheelkunde? Wij declareren voor hen bij bijna alle verzekeraars rechtstreeks. Financiën kunnen dus niet de reden zijn dat uw kind niet twee keer per jaar bij de tandarts komt. Wij houden hun tandjes graag onder controle :)

uw tandarts in eindhoven leidt stagiaires op

Erkend leerbedrijf

De Kliniek voor Mondzorg heeft het stempel Erkend leerbedrijf gekregen. Onder de spreuk Wij leiden vakmensen op, zijn we trots te kunnen zeggen dat wij tandarts assistentes mogen opleiden.

Vandaag is Bishaaro bij ons begonnen, 3e jaars student aan het Summa zorg college.

Succes Bishaaro!!

bleken bij de tandarts in eindhoven

Tanden bleken alleen nog bij de tandarts

Wist u dat sinds eind 2012 alleen de tandarts nog maar tanden mag bleken met behulp van een oplossing van waterstofperoxide? Dit om te voorkomen dat de cliënt met te agressieve middelen werkt en dat u gaat bleken in een gebit dat eventueel problemen oplevert. Zo kan u bijvoorbeeld een wat oudere lekkende vulling hebben. Het is niet aan te raden dan uw tanden te bleken. Voor een gedegen advies over het bleken van tanden komt u dus bij uw tandarts!

tandarts in eindhoven blijft leren

Blijven leren en ontwikkelen is ons motto

Afgelopen week hebben onze tandartsen een hands-on workshop gevolgd over nieuwe vulmaterialen. Blijven leren en nieuwe materialen testen staat hoog in ons vaandel. Zo blijven we in ontwikkeling bij de Kliniek voor Mondzorg.

tandarts in eindhoven heeft ruimere openingstijden

Nieuwe collega tandarts

Vanaf deze maand heeft uw tandarts in Eindhoven er een collega bij!

Op dinsdag en donderdag versterkt mevrouw Preus ons team. Zij werkt tevens vanaf 8 uur tot kwart over 5 en daarmee zijn onze openingstijden ook wat verruimt.

Wellicht is dat praktisch in verband met uw werk of schoolactiviteiten. Zij voert dan wel alleen periodieke controles uit.

U bent welkom bij mevrouw Preus en de Kliniek voor Mondzorg!

tandarts in eindhoven voor studenten

Jouw studententandarts in Eindhoven

Al vele jaren helpen we studenten in Eindhoven voor de reguliere controles en behandelingen of pijnklachten. Voor dat laatste houden we altijd wat tijd vrij in onze agenda.

Als student kan je dus eigenlijk altijd bij ons terecht! Houd er wel rekening mee dat je een tandartsverzekering hebt, je moet de nota namelijk altijd zelf indienen bij je verzekering.

We heten jullie met plezier welkom!

Nieuwe CBCT scan en OPT

Sinds januari 2015 kunnen we 3 dimensionele röntgenfoto's maken in de Kliniek voor Mondzorg met onze nieuwe Cone Beam CT scan.

Deze scan geeft ons meer informatie bij het plannen van implantaatbehandelingen en het opsporen van ontstekingen aan wortelpunten. Dit laatste is een groot voordeel bij de wortelkanaalbehandelingen.

De succesfactor voor beide behandelingen wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

Nu ook uw brug gemaakt met Cerec

Naast de gewone kroon en de kroon op implantaten, wordt in de Kliniek voor Mondzorg nu ook uw nieuwe brug met Cerec gemaakt.

Het scheelt u weer een "hap-sessie". In plaats van in een vervelende lepel met afdrukmateriaal te moeten happen, wordt er een opname gemaakt met de 3d scanner.  

tandarts in eindhoven cursus assistentes

Alle assistentes weer up to date

Alle assistentes hebben de cursus Stralingshygiëne voor de Tandheelkundige praktijk gevolgd en het certificaat ontvangen. De Kliniek voor Mondzorg voldoet hiermee weer aan de laatste eisen van de Inspectie voor Volksgezondheid en al onze medewerkers gaan weer extra bewust om met het maken van röntgenfoto's en dus straling.

de Driestam op bezoek bij de Kliniek voor Mondzorg

Afgelopen woensdag hadden we groep 2 en 3 van basisschool de Driestam op bezoek bij de Kliniek voor Mondzorg.

Een hele leuke ochtend. Alle kinderen waren onder de indruk van de werkzaamheden van de tandarts en tandartsassistente. Ze kregen een kijkje in de praktijk en ze hebben geleerd hoe ze goed moeten poetsen. Iedereen was enthousiast. Helemaal toen ze met een leuke goody bag weer naar school vertrokken!

Busra is preventie-assistente, GEFELICITEERD!

Supertrots zijn wij op Busra Tarhan. Zij mag zich vanaf 29 november preventie-assistente noemen. Vanaf nu kan u dus ook door Busra geholpen worden om uw tandsteen te laten verwijderen en uw vullingen te laten polijsten. Ook geeft zij u voorlichting over een goede mondhygiëne en uitleg over de implantologie behandeling bij de Kliniek voor Mondzorg.

Ook kronen op implantaten met Cerec

Sinds dit jaar maakt tandarts Weijland niet alleen gewone kronen, maar ook kronen op implantaten met Cerec. Bij deze procedure hoeven er geen afdrukken meer gemaakt te worden, maar werken we volledig digitaal.

Omroep Brabant in de praktijk

Vorige week was de Kliniek voor Mondzorg op het nieuws van Omroep Brabant. Tandarts Neuteboom gaf toelichting over het dragen van gebitsbeschermers tijdens het hockeyen. De hockeybond zal ze waarschijnlijk verplicht stellen en dat is volgens ons de enige juiste beslissing! Heeft u vragen over gebitsbeschermers? Bel 040-2514527.