Nieuws over de Kliniek voor Mondzorg

tandarts in eindhoven geeft advies over drinken

Wat is gezond om te drinken voor je tanden?

Water en thee zonder suiker zijn de perfecte dorstlessers. In zoete dranken zoals aanmaaklimonade, diksap, sap en frisdrank zit veel suiker. Kijk maar eens in het plaatje hoeveel suikerklontjes er in de verschillende drankjes zit. In light frisdrank zit geen suiker, maar het zuur in (light) frisdrank kan wel het tandglazuur aantasten.

Op de site van het voedingscentrum vindt u nog meer waardevolle adviezen.

 

www.voedingscentrum.nl

 

tandarts in eindhoven geeft informatie over suiker in drank

Pakjes en kleine flesjes, ze lijken zo onschuldig

Wie geeft ze niet mee naar school en sporten?

Maar let op juist kindergebitten lijden enorm onder het suikergehalte. We zien steeds vaker kinderen met erg veel gaatjes.

Af en toe een zoete drank geven of nemen is geen probleem, maar maak er duidelijke afspraken over. Geef bijvoorbeeld op een vast moment één zoet drankje, zoals op zaterdag of zondag. Zo went je kind er ook aan dat op andere momenten water en thee de standaard zijn. 

tandarts in eindhoven geeft tips over gezond drinken

Ook water kan je lekker en leuk maken

Wil je er iets feestelijks van maken, voeg dan een product toe aan het water. Komkommer, munt of een ijsblokje met een bosbos of framboos.

Ook citroen en sinaasappel is lekker, maar doe dat niet te vaak i.v.m. het zuurgehalte dat ook niet goed is voor de glazuur van de tanden.

uw tandarts in eindhoven herinnering

Vergeet uw afspraak niet, ook als u geen email ontvangt ter herinnering

Sinds bijna een jaar sturen wij u als service een mailtje ter herinnering aan uw afspraak.

Onze meeste cliënten zijn hier erg blij mee, en de service werkt ook erg goed. Echter, soms is er wel eens een hapering in het systeem, bij ons of bij uw ontvangst. We merken dat een aantal mensen dan niet op de afspraak verschijnt omdat ze geen mailtje hebben ontvangen.

Wij willen u dan ook vragen om de gemaakt afspraken ook in uw eigen agenda te noteren. Het feit dat een mail niet is aangekomen, wil niet zeggen dat de afspraak niet doorgaat.

Laten we elkaar helpen om zo efficiënt mogelijk te blijven werken.

uw tandarts in eindhoven verkoopt bluem

De producten van Bluem bij de Kliniek voor Mondzorg

Al een paar jaar adviseren en verkopen wij Bluem om uw tandvlees in optimale conditie te behouden. Of u nu een plekje in de mond heeft dat niet goed geneest of algeheel ondersteuning kan gebruiken om het tandvlees in goede staat te houden, Bluem heeft verschillende producten die daarbij uitstekend kunnen helpen. De producten zijn gebaseerd op een hoge concentratie zuurstof. Met name indien u implantaten heeft kan het een goede toevoeging zijn bij de dagelijkse tandheelkundige verzorging.

SomTabs bij uw tandarts in Eindhoven

Wist u dat u bij ons ook Som Tabs kan kopen?

Deze zijn erg fijn om uw MRA beugel schoon te houden.

 

gratis wifi bij uw tandarts en mondhygiëniste in eindhoven

Yes! We hebben ook bij de Kliniek voor Mondzorg gratis Wifi voor onze klanten. Tijdens het wachten kan u nu gratis uw favoriete website bezoeken of spelletje spelen.

We zorgen natuurlijk dat u hier zo weinig mogelijk gelegenheid voor krijgt!!!

tandartspraktijk eindhoven ouderendag

Nationale Ouderendag bij de Kliniek voor Mondzorg

Op 2 oktober gratis voorlichting over mondzorg voor ouderen

Een gezonde mond is veel belangrijker dan u denkt. U praat, eet, lacht en zoent niet alleen met uw mond. Uw mond vertelt u ook veel over hoe het met uw gezondheid is gesteld. Helaas raakt mondzorg bij ouderen makkelijk op de achtergrond. Waardoor ongemerkt serieuze klachten ontstaan.

Daar willen we graag iets aan doen en daarom nodigen wij u als oudere, mantelzorger of verzorgende uit voor gratis voorlichting over mondzorg. U krijgt antwoord op vragen als: Wat is goede mondzorg? Wat is de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid? En vooral: hoe kan ik ervoor zorgen dat de oudere mond gezond blijft?

Op Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober, om 13.00 uur bent u van harte welkom voor gratis voorlichting! U kunt gewoon binnenlopen in onze praktijk, aanmelden is niet nodig.

prijzen tandarts in Eindhoven

Wist u dat....

de tarieven van de tandarts per 1 juli met 6% zijn gedaald. En de tarieven voor implantologie zelfs met 20%!

De techniekkosten zijn gelijk gebleven dus houdt daar wel rekening mee. Toch kan het aantrekkelijk zijn uw verzekeringspolis eens na te kijken. Voor hoeveel bent u per jaar verzekerd en wat is nog mogelijk in 2015. Wij kunnen u daarbij helpen!

Wist u daarnaast dat alle jeugd tot 18 jaar in de basiszorg is verzekerd voor tandheelkunde? Wij declareren voor hen bij bijna alle verzekeraars rechtstreeks. Financiën kunnen dus niet de reden zijn dat uw kind niet twee keer per jaar bij de tandarts komt. Wij houden hun tandjes graag onder controle :)

uw tandarts in eindhoven leidt stagiaires op

Erkend leerbedrijf

De Kliniek voor Mondzorg heeft het stempel Erkend leerbedrijf gekregen. Onder de spreuk Wij leiden vakmensen op, zijn we trots te kunnen zeggen dat wij tandarts assistentes mogen opleiden.

Vandaag is Bishaaro bij ons begonnen, 3e jaars student aan het Summa zorg college.

Succes Bishaaro!!

bleken bij de tandarts in eindhoven

Tanden bleken alleen nog bij de tandarts

Wist u dat sinds eind 2012 alleen de tandarts nog maar tanden mag bleken met behulp van een oplossing van waterstofperoxide? Dit om te voorkomen dat de cliënt met te agressieve middelen werkt en dat u gaat bleken in een gebit dat eventueel problemen oplevert. Zo kan u bijvoorbeeld een wat oudere lekkende vulling hebben. Het is niet aan te raden dan uw tanden te bleken. Voor een gedegen advies over het bleken van tanden komt u dus bij uw tandarts!

tandarts in eindhoven blijft leren

Blijven leren en ontwikkelen is ons motto

Afgelopen week hebben onze tandartsen een hands-on workshop gevolgd over nieuwe vulmaterialen. Blijven leren en nieuwe materialen testen staat hoog in ons vaandel. Zo blijven we in ontwikkeling bij de Kliniek voor Mondzorg.

tandarts in eindhoven heeft ruimere openingstijden

Nieuwe collega tandarts

Vanaf deze maand heeft uw tandarts in Eindhoven er een collega bij!

Op dinsdag en donderdag versterkt mevrouw Preus ons team. Zij werkt tevens vanaf 8 uur tot kwart over 5 en daarmee zijn onze openingstijden ook wat verruimt.

Wellicht is dat praktisch in verband met uw werk of schoolactiviteiten. Zij voert dan wel alleen periodieke controles uit.

U bent welkom bij mevrouw Preus en de Kliniek voor Mondzorg!

tandarts in eindhoven voor studenten

Jouw studententandarts in Eindhoven

Al vele jaren helpen we studenten in Eindhoven voor de reguliere controles en behandelingen of pijnklachten. Voor dat laatste houden we altijd wat tijd vrij in onze agenda.

Als student kan je dus eigenlijk altijd bij ons terecht! Houd er wel rekening mee dat je een tandartsverzekering hebt, je moet de nota namelijk altijd zelf indienen bij je verzekering.

We heten jullie met plezier welkom!

Nieuwe CBCT scan en OPT

Sinds januari 2015 kunnen we 3 dimensionele röntgenfoto's maken in de Kliniek voor Mondzorg met onze nieuwe Cone Beam CT scan.

Deze scan geeft ons meer informatie bij het plannen van implantaatbehandelingen en het opsporen van ontstekingen aan wortelpunten. Dit laatste is een groot voordeel bij de wortelkanaalbehandelingen.

De succesfactor voor beide behandelingen wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

Nu ook uw brug gemaakt met Cerec

Naast de gewone kroon en de kroon op implantaten, wordt in de Kliniek voor Mondzorg nu ook uw nieuwe brug met Cerec gemaakt.

Het scheelt u weer een "hap-sessie". In plaats van in een vervelende lepel met afdrukmateriaal te moeten happen, wordt er een opname gemaakt met de 3d scanner.  

tandarts in eindhoven cursus assistentes

Alle assistentes weer up to date

Alle assistentes hebben de cursus Stralingshygiëne voor de Tandheelkundige praktijk gevolgd en het certificaat ontvangen. De Kliniek voor Mondzorg voldoet hiermee weer aan de laatste eisen van de Inspectie voor Volksgezondheid en al onze medewerkers gaan weer extra bewust om met het maken van röntgenfoto's en dus straling.

de Driestam op bezoek bij de Kliniek voor Mondzorg

Afgelopen woensdag hadden we groep 2 en 3 van basisschool de Driestam op bezoek bij de Kliniek voor Mondzorg.

Een hele leuke ochtend. Alle kinderen waren onder de indruk van de werkzaamheden van de tandarts en tandartsassistente. Ze kregen een kijkje in de praktijk en ze hebben geleerd hoe ze goed moeten poetsen. Iedereen was enthousiast. Helemaal toen ze met een leuke goody bag weer naar school vertrokken!

Busra is preventie-assistente, GEFELICITEERD!

Supertrots zijn wij op Busra Tarhan. Zij mag zich vanaf 29 november preventie-assistente noemen. Vanaf nu kan u dus ook door Busra geholpen worden om uw tandsteen te laten verwijderen en uw vullingen te laten polijsten. Ook geeft zij u voorlichting over een goede mondhygiëne en uitleg over de implantologie behandeling bij de Kliniek voor Mondzorg.

Ook kronen op implantaten met Cerec

Sinds dit jaar maakt tandarts Weijland niet alleen gewone kronen, maar ook kronen op implantaten met Cerec. Bij deze procedure hoeven er geen afdrukken meer gemaakt te worden, maar werken we volledig digitaal.

Omroep Brabant in de praktijk

Vorige week was de Kliniek voor Mondzorg op het nieuws van Omroep Brabant. Tandarts Neuteboom gaf toelichting over het dragen van gebitsbeschermers tijdens het hockeyen. De hockeybond zal ze waarschijnlijk verplicht stellen en dat is volgens ons de enige juiste beslissing! Heeft u vragen over gebitsbeschermers? Bel 040-2514527.