Specialist in implantologie

Als er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kunt u deze laten vervangen door een implantaat: een kunstwortel die in uw kaak wordt geplaatst. Op het implantaat wordt een kroon, brug of prothese (het ‘klikgebit') gemaakt. Bij de Kliniek voor Mondzorg wordt dit gedaan door tandarts Weijland. Sinds 1989 werkt hij al samen met tandarts/implantoloog Hendriks.  Vanuit Eindhoven en Maastricht hebben zij een nauw samenwerkingsverband met kaakchirurgen, mondhygiënisten en tandtechniekers die ieder jarenlange ervaring hebben op hun vakgebied. Gecompliceerde behandelingen worden in teamverband besproken en behandeld door deze 2 ervaren implantologen. Beide implantologen staan al vele jaren goed bekend bij zorgverzekeraars en als één van de eersten waren zij erkende implantologen bij het NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie).

Onze visie

De Kliniek voor Mondzorg streeft bij iedere implantologiebehandeling naar het realiseren van een optimale kauwfunktie, waarbij rekening wordt gehouden met comfort en esthetiek voor de patiënt, zodat u een tevreden gevoel heeft over het implantaat.

Werkwijze

Onze strategie is eenvoudig. Tijdens het kennismakingsconsult wordt bepaald of toepassing van implantaten voor u geschikt is. Voordat implantaten kunnen worden aangebracht, vindt een uitgebreid onderzoek plaats. Wij bekijken of de algemene gezondheid goed is en bepalen de conditie van het kaakbot en het tandvlees. Vervolgens bepalen wij of een implantaat tot de mogelijkheden behoort, welk implantaat geschikt is en hoeveel implantaten er nodig zijn.

Alle gegevens worden vastgelegd in een behandelplan. Het plan geeft precies aan wie wat doet en wanneer bepaalde behandelingen moeten plaatsvinden. De uitvoering van het plan gebeurt in principe in onze kliniek. Wanneer we ondersteuning nodig hebben van andere specialisme regelen wij dat voor u. Wij zijn uw aanspreekpunt. Wij zorgen ervoor dat alle risico's ingeschat zijn en dat door tussentijdse evaluaties de kwaliteit en esthetiek van uw gebit gewaarborgd blijft. 

Kortom: de Kliniek voor Mondzorg Implantologie is uw persoonlijk begeleider vanaf de kennismaking tot aan het eindresultaat

Waarom een implantaat?

Als tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kan het wenselijk zijn deze te vervangen. Dit wordt vaak gedaan door middel van een brug, een frameprothese, een plaatje of een kunstgebit. Implantaten bieden vaak een beter alternatief. Op het implantaat wordt een kroon, brug of prothese (het ‘klikgebit') gemaakt. 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat door het plaatsen van de kunstwortel uw lichaam 'denkt' dat het bot waar de kunstwortel inzit nog een functie heeft. Hierdoor gaat het bot niet slinken en krijgt u geen 'ingevallen' mond. Zo blijft uw gezicht er hetzelfde uitzien, ook als u al een aantal jaar een prothese/kunstgebit draagt. Het verschil met een echte wortel is dat het implantaat direct aan het bot groeit. De echte wortel doet dit niet, die is omgeven door vezels. In de praktijk blijkt dit geen problemen op te leveren.

Kliniek voor Mondzorg Implantaat

Het implantaat is dus gemaakt van een materiaal dat vastgroeit aan uw kaakbot. Hierdoor zit de 'kunsttand' goed vast en kan u er alles mee doen wat u met uw echte tanden ook kunt. Door een implantaat in de kaak te plaatsen als daar geen tanden meer zitten, voorkomt u het slinken van het bot.

De voordelen van implantaten

Implantaten hebben verschillende voordelen ten opzichte van een brug of kunstgebit. Wij zetten de voordelen van implantaten voor u op een rij:

  • Implantaten vervangen de tandwortels. Hierdoor slinkt het bot niet en krijgt u geen ingevallen mond.
  • Implantaten herstellen uw natuurlijke kauwvermogen.
  • Kronen op implantaten voelen, functioneren en zien er precies hetzelfde uit als eigen tanden.
  • Bij een implantaat worden er geen gezonde tanden aangetast, wat bij een brug wel het geval is.

Foto's van voor en na een behandeling met implantaten

Voor de behandeling
Volwassene met een melkhoektandje.

Implantaat zonder kroon

Resultaat
Na de behandeling met een kroon op het implantaat.

implantaat met kroon tandarts eindhoven weijland

Meisje met een tijdelijke kroon op een plek waar haar tand verloren is gegaan.

implantaat en kroon tandarts weijland eindhoven

Dit is de kroon met de schroef die in het implantaat gaat die reeds eerder geplaatst is.

implantaat en kroon tandarts eindhoven

Het eindresultaat: een mooie lach.

tandarts eindhoven implataat en kroon

Bij deze cliënt was de voortand verloren gegaan en van de tweede snijtand een stuk afgebroken. Deze foto laat het gebit na de plaatsing van het implantaat zien maar nog zonder kroon.

implantaat en kroon tandarts eindhoven

Na de behandeling: met een kroon op het implantaat maar nog zonder facing op de tand ernaast. Een facing is een ‘schildje’ dat op de tand geplaatst wordt.

implantaat met kroon en facing tandarts eindhoven

Het eindresultaat met kroon en facing.

implantaat bij tandarts in eindhoven de kliniek voor mondzorg

Een afgebroken tand

implantaat tandarts in eindhoven de kliniek voor mondzorg

Het restant van de tand is verwijderd.

imlantaat met kroon in eindhoven

Weer een mooie lach na plaatsing van implantaat met kroon.

frontbrug op implantaten na een ongeval.

Implantaat zonder kroon.

Profiel gezicht

Eindresultaat na implanteren.

Patiëntenverhalen

De Kliniek voor Mondzorg heeft al veel patiënten geholpen met implantaten. Benieuwd hoe andere mensen de behandeling en het dragen van implantaten ervaren?

Lees hier hun verhaal

Mevrouw Roelofs had een slecht zittend kunstgebit maar was bang gemaakt voor implantaten. Hierbij haar eigen verhaal. Implantaten in een woord geweldig !!!!!!

Lees meer (toon/verberg)

Tine de Jong had al jaren last van een zeurende kies. Dan deed deze weer wel pijn en dan weer niet. De tandarts had al eens een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd, dat hielp een tijdje maar daarna kwam de zeurende pijn weer terug.

Lees meer (toon/verberg)

Jaana Epstein was 33 jaar oud toen in maart 2003 haar leven een drastische wending nam tijdens een skivakantie in Frankrijk. Een rit in de skilift werd een ware nachtmerrie. De stoeltjes voor haar raakten los en botsten met een gewicht van 753 kilo tegen haar aan. Jaana's benen waren gebroken en van haar gebit was niets meer over.

Na een langdurige opname in het ziekenhuis en revalidatie, heeft Jaana inmiddels ook het herstel van haar gebit bij De Kliniek voor Mondzorg aangepakt. Hier is ze behandeld door tandheelkundig implantoloog Marcel Weijland.

Lees meer (toon/verberg)

Jorg Heusje botst ruim twee jaar geleden in een kopduel tegen de elleboog van zijn tegenstander. De dan twintig jarige Jorg is voetballer van het tweede elftal van Fortuna Sittard.

Lees meer (toon/verberg)

Mevrouw van de Donk uit Eindhoven over haar tandimplantaten: ‘Ik heb het gevoel alsof ik mijn eigen tanden weer terug heb’

Lees meer (toon/verberg)