Een stralende lach met de perfecte gebitsprothese

Naast het plaatsen van implantaten is het maken van een goed passende en mooie gebitsprothese net zo belangrijk. Ook op dit gebied heeft de Kliniek voor Mondzorg gespecialiseerde tandartsen: Marcel Weijland, Mirjam Neuteboom, Henny van de Loo en Rian Smits. In samenwerking met het tandtechnisch laboratorium wordt in een aantal fasen een goed passende prothese voor u vervaardigd.

In 6 stappen een passende gebitsprothese

Om een goede en mooie prothese te laten maken bent u 6 tot 7 keer te gast in onze tandartspraktijk in Eindhoven. Bij elke afspraak, die gemiddeld per keer 20 minuten duurt, wordt de prothese weer een stukje verder gemaakt. Het vervaardigen van een gebitsprothese gebeurt in 6 fasen:

1. De alginaatafdruk: een proefafdruk van uw kaak.

2. De individuele afdruk: de nauwkeurige, definitieve afdruk.

3. De beet- en kleurbepaling van de tanden.

4. Bij een onder- én bovenprothese volgt een extra afspraak om de intra-orale registratie te doen. Het front, de voortanden, wordt in de gekozen kleur en de juiste vorm gepast.

5. Pasprothese uitproberen: de tanden en kiezen staan nu al in een prothese die gemaakt is uit was. De tandarts kan nog kleine correcties uitvoeren. Als u tevreden bent over het resultaat wordt de definitieve prothese geperst.

6. Plaatsing van de prothese.

 

Na de 6 fasen van vervaardiging van uw gebitsprothese volgt nog een nacontrole. Houdt u er rekening mee dat uw tandvlees en kaak altijd even moeten wennen aan een nieuwe prothese. Het kan zijn dat er nog wat drukplekjes ontstaan bij het dragen van de gebitsprothese. Hiervoor kan u te allen tijde bij ons terecht. De tandartsen van de Kliniek voor Mondzorg verhelpen dit door de prothese te corrigeren.